Wil je graag een PhD project aanvragen aan de Universiteit van Antwerpen?

Wij staan steeds open voor voorstellen van studenten die hun hun eigen financiering willen aanvragen voor een PhD project dat binnen het thema van de onderzoeksgroep valt. Zo’n project kan trouwens met de UAntwerpen alleen of in samenwerking met andere universiteiten of bedrijven aangevraagd worden. In het Labo voor Toegepaste Microbiologie en Biotechnologie van prof. Sarah Lebeer, zouden mogelijke onderwerpen voor een PhD-project  bijvoorbeeld  de volgende thema’s omvatten (maar ze zijn er niet tot beperkt): probiotica voor de huid of bovenste luchtwegen, urogenitale probiotica, gefermenteerde groenten, genetische karakterisatie van lactobacillen, karakterisatie van moleculaire structuren van lactobacillen zoals pili, het humaan microbioom in relatie tot luchtvervuiling, nieuwe dierenmodellen voor probiotisch onderzoek,… Indien je ge├»nteresseerd bent, kan je steeds contact opnemen met Sarah Lebeer (sarah.lebeer@uantwerpen.be). Vermeld dan zeker wat je zo aanspreekt in ons onderzoek, op welk thema je zou willen focussen en welke financiering je zou willen aanvragen.

The voornaamste bronnen van financiering voor PhD project in Vlaanderen zijn:

Voor algemene informatie over een PhD programma, bekijk je best de website van de  Antwerp Doctoral School.

De Universiteit van Antwerpen biedt ook PhD beurzen aan voor specifieke onderzoeksprojecten. Deze worden aangekondigd op de vacaturepagina van de Universiteit van Antwerpen.